最后散落的终究还是回忆

中级会员

今年,小矮同大佬扬,土茯苓距哋,仲有距哋班Fan去左荔湾路摆花市。

3日花市,我去左两日。每次过去,我都会搵岛多间有一中人嘅蒲头,我称之为“一中铺”。到最后果晚,我已经搵岛十间!一中人,称霸荔湾花市,warkakaka~…
等我记低距哋啲铺头名…我,揚哥,土茯苓,君君嘅“盆满钵满”(我招牌係我同君君一齐出价!!);小玉,朱古力嘅“狗♂♀”(好多人都唔G个名系咩意思,其实係:狗男女…);Bo莹,彭彭嘅“旺财”;白头佬嘅“8%”:小图嘅公仔档:高一嘅TweLf…仲有初中部果啲ar~…

呢3日,好似发生左好多树,出招牌,见到李嘉欣,企街叫卖,食鲍鱼仔馄饨面,收假纸,上4U卖广告,同人争生意,比人屈買野,扮记者周围影,老凹陈洪刚阿sir,识左好多一中同学仔…好攰,但係好正luo~…

由于本小矮提早团年,so年廿九果日辰七下昼5点几就去左花街hon挡,仲有传说唔洗团年嘅伏伏同距个Fan,果时d货已经卖得差唔多,君君的先生就好似去左最后入货。趁啲广州市民去晒团年,花街比较少人嘅时候,我起背脊插住支风车周围行,搵下啲一中铺。等到揚哥and嫂翻来之后,就同揚哥去左食鲍鱼仔馄饨。此时背脊d风车换晒做一支2支鲤鱼旗,好有日本fEel,好似日本仔,Ka war Yii Des su~!…
到左夜晚11点半,我哋“盆满钵满”入边嘅所有货品已经全部卖晒嘞,就连问其他一中铺攞翻离寄卖嘅都以贱价卖埋嘞。So…执野走人,翻屋数钱!…

最后数落条数,每人都舌15鸡,听讲隔离狗男女果边赚左好多呢~Yo god Da!矮!米计较咁多先得贾!攞15鸡出离玩三日wor~你话係米有赚先!

分完钱,倒数埋,从君君屋屋出翻花街,已经係年初一凌晨,我哋见岛广州人最独特嘅一面:执平野。而我哋廿几人就去左中七消夜,庆祝舌钱舌咁少。

因为喺呢廿人入面,识得嘅就只有五6个,所一路上…都几郁闷下,好在一路都有两个女仔同我讲野。虽然好惭愧,到而家都未醒起距哋个名,but,都thx距哋啦~…

衣家系凌晨三点,d人都走得七七八八,条街树,我哋得翻七八个男人,包括我呢个男仔,得翻我一个男仔,得翻我一个未醉嘅男仔。识得嘅,得翻揚哥同土茯苓。我一直望住距哋,睇距哋大叫大嗌走S型,kiNg harm 计。呢啲,就係大人。

突然心血来潮打左比老婆仔,曹醒左距,竟然都肯接电话,距话我唔生性,令距担心,细路仔…Sorry啊!!然后望住班大人,距哋好型咁训左,而我,就一直同距短…

三点9,半醉嘅揚哥赶左我翻屋企。打的四点翻到去,淋下个身之后,已经系5点。挨到六点,同老爸去酒楼霸位饮早茶,大年初一,正式开始!

后记:本小矮嘅第N次通顶,算係比较难忘嘅一次通顶,你睇我省略左都仲可以写岛咁多字就知lar~喺新嘅农历西狗年,小矮祝大家发个狗劳财,盆满钵满!最紧要系身体健康,心想树成!HaPpy thE YeAr of Dog!

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x

注册会员

相遇不能再相认

中级会员

注册会员

出招牌,见到李嘉欣

中级会员

中级会员

识左好多一中同学仔

注册会员